januari beginnersklas

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog
  • Bericht reacties:0 Reacties

Altijd al eens Qigong willen proberen?
Dat kan want 8 januari 2023 start ik op een binnenlocatie een nieuwe beginnersgroep in Rotterdam Kralingen.

Wat informatie vooraf
Qigong betekent letterlijk werken met levensenergie en werkt door middel van beweging, ademhaling, concentratie en zelfmassage. Door middel van Qigong kan men deze levensenergie, oftewel Qi, leren cultiveren en leren beheersen. Met als doel dat de Qi vrijelijk gaat stromen in het lichaam wat preventieve en curatieve gezondheidsvoordelen oplevert. De veranderingen tgv Qigong worden vaak eerst lichamelijk en later ook op mentaal niveau opgemerkt.

Qigong leren
Qigong leren gebeurt stapsgewijs. De nadruk ligt tijdens de les vooral op het voelen van het lichaam. In het dagelijks leven zitten we het meeste ‘in ons hoofd’ wat op zich geen probleem is. Alleen is het voor veel mensen vaak moeilijk om het lichaam waar te nemen. Veel lichamelijke ongemakken of zelfs ziektes komen voort uit het onvermogen van dit voelen. Het kan een verrijkende ervaring zijn om meer bewust te worden van het lichaam en de wisselwerking die het heeft met onze geest.

Ondersteunende theorie
Ter ondersteuning van de praktijk geef ik per mail/whatsapp voor of na de les informatie over wat we hebben gedaan of behandeld. Als je besluit vaker te komen trainen dan krijg je ook toegang tot het ledengedeelte van de website met oefeningen en tips ter verduidelijking.

Tips voor de training
Draag voor de les makkelijke en loszittende kleding. Kleed je in laagjes zodat je iets aan of uit kan doen. Tijdens de training kan het zijn dat je warmte voelt of juist koud wordt. Draag bij voorkeur platte schoenen zonder hiel. Hierdoor kan je makkelijker je eigen zwaartepunt leren herkennen en voelen, wat de balans ten goede komt.

Filmen
Het kan heel makkelijk zijn om een filmpje te maken om thuis te oefenen. Het heeft mij zelf ook geholpen om het zo te onthouden. Mijn eigen leraar filmde dan altijd mijzelf en liet zich zelf niet filmen. Die methode hanteer ik ook. Ik help graag mee om een goed filmpje te maken.

Interesse om te komen?
Neem dan contact op per telefoon/whatsapp of e-mail. Dan verstrek ik wat extra informatie en de exacte trainingslocatie.

Geplande dagen zijn:
08-1 van 09:00 tot 10:00
15-1 van 09:00 tot 10:00
29-1 van 09:00 tot 10:00

Kosten voor de eerste les zijn €10,- Daarna is het €13,-
Kom svp 10 a 5 minuten van tevoren zodat we op tijd aan de les kunnen beginnen.
Mochten er onverhoopt wijzigingen zijn dan geef ik dat gelijk door.
En mocht je zelf nog vragen hebben, laat het me gerust weten.
Dat kan per mail op info@inroot.nl of per telefoon/whatsapp op 06-54942451.

Voor nu, eerst een gezellige jaarwisseling gewenst!

Bram Griffioen
Qigong leraar bij InRoot

Geef een antwoord