Qigong kan binnen het bedrijfsleven een belangrijke bijdrage leveren ter preventie van ziekte-uitval en op deze manier kostenbesparend werken

Workshops en InCompany trainingen

Vaak vind men in bedrijven werkwijzen en sociale constructies die voor lange tijd hetzelfde blijven. Dat kan zowel een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Denk hierbij aan dat mensen langdurig te veel taken op zich nemen, moeilijk nee kunnen zeggen of waarbij een bepaalde groepscultuur sfeerbepalend wordt. Burn-out is in Nederland een groot probleem geworden en kost het bedrijfsleven tussen de 2 en 3 miljard euro op jaarbasis. (bron: TNO – zie link) )

Qigong voor personeel in de vorm van workshops of terugkerende lessen kan een flinke besparing opleveren in ziektekosten en bijdragen aan preventie van uitval. Dit wordt bewerkstelligd doordat mensen tijdens hun werk de gelegenheid krijgen een onderbreking van het werk te nemen om Qigong te kunnen beoefenen. Door middel van zachte bewegingen, aandacht, concentratie en ademhaling leren ze zich effectief te ontspannen, hun lichaam te activeren na langere tijd van zitten en hun ademhaling te reguleren.

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een workshop in de vorm van een of meerdere dagdelen (3 of 6 uur) voor een groep, of als terugkerende lesmomenten van 75 minuten voor een langere periode.

Tarieven:
Neem contact op voor meer informatie via info@inroot.nl