Qigong kan binnen het bedrijfsleven een belangrijke bijdrage leveren ter preventie van ziekte-uitval en op deze manier kostenbesparend werken

In Company trainingen en workshops

Qigong trainingen en workshops ter preventie van ziekte-uitval kan op de lange termijn kostenbesparend werken. Vaak vind men in bedrijven werkwijzen en sociale constructies die voor lange tijd hetzelfde blijven. Dat kan zowel een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Denk hierbij aan dat mensen langdurig te veel taken op zich nemen of moeilijk nee kunnen zeggen. Ook kan een bepaalde groepscultuur sfeerbepalend worden. Burn-out is in Nederland een groot probleem geworden. Het kost het bedrijfsleven tussen de 2 en 3 miljard euro op jaarbasis. (bron: TNO – zie link) )

Qigong trainingen en workshops of terugkerende lessen voor personeel kan een flinke besparing opleveren in ziektekosten en bijdragen aan de preventie van uitval. Dit wordt bewerkstelligd door mensen de gelegenheid te geven het werk tijdelijk te onderbreken om Qigong te kunnen beoefenen. Door middel van zachte bewegingen, aandacht, concentratie en ademhaling leren ze zich effectief te ontspannen, de bloedsomloop te stimuleren en hun ademhaling te reguleren. In deze blogpost wordt het effect van Qigong op de hersengolven behandeld.

Laagdrempeligheid van Qigong trainingen

Voor het beoefenen van Qigong zijn er naast een ruimte en hooguit wat stoelen, geen materialen nodig. Mensen hoeven zich niet om te kleden in speciale kleding, Als het comfortabel en niet knellend zit, is het al voldoende. Ze hebben ook geen matjes nodig en kunnen gewoon blijven zitten of staan.

Ik onderwijs zowel zachte als harde Qigong. In de meeste gevallen is dat zachte Qigong waar het gaat om het ontspannen van spieren en het vertragen. Daarom zullen mensen niet uitgeput raken of overmatig gaan zweten. De lessen worden in stilte gegeven en hebben een praktisch karakter.

Subtitle for This Block

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een workshop in de vorm van een of meerdere dagdelen (3 of 6 uur). Ook terugkerende lesmomenten van bijvoorbeeld 75 minuten voor een langere periode behoort tot de opties.

Tarieven:
Neem contact op voor meer informatie via info@inroot.nl of 06-54942451

Eerder gegeven trainingen

Winterschool Festival 2023

Titel: ‘De Dao van Qigong‘.
Duur: 2,5 uur
Een workshop met als uitgangspunt Qigong en Taoïstische filosofie. De deelnemers leren hierbij hoe Taoïstische uitgangspunten toepasbaar kunnen zijn in de huidige moderne samenleving. Ondersteund met theorie, praktijk en groepsopdrachten. Met als doel een krachtige indruk achter te laten die de deelnemer aanspoort tot zelfonderzoek, het vergroten van de mentale weerbaarheid en het nemen van persoonlijk leiderschap.

Rotterdam inclusief 11-2022

Titel: ‘Zelfkennis vergroten met Qigong
Duur: 3 x 45 minuten
Deze workshop behandeld de relatie tussen emoties zoals bekend vanuit TCM (traditional Chinese Medicine) en het lichaam. En leert de deelnemers hoe met oefeningen en technieken directe invloed uit te oefenen.

Zomerschool Festival _ 6-2022

Titel: ‘Introductie in Qigong
Duur: 1,5 uur
Deze workshop legt uit wat Qigong is, waarvoor het kan worden ingezet en hoe het kan helpen de vitaliteit te verbeteren. Met zowel een theoretisch als een praktijkgericht gedeelte.