Qigong counseling

Lichaamsgericht werk zoals Qigong kan
helpen om klachten te verminderen

Qigong als interventie

Qigong counseling kan uitkomst bieden voor mensen die in hun dagelijks leven een probleem ervaren en naarstig op zoek gaan naar een oplossing. Vaak komt het dan voor dat de gevonden oplossing slechts tijdelijk werkt en meer een symptoombestrijding is.

Voorbeelden van symptoombestrijding zijn:

Qigong counseling Rotterdam
 • Mensen kunnen last hebben van slapeloosheid en in slaapmedicatie een oplossing vinden. Maar de medicatie kan op den duur zijn werkzaamheid verliezen en hebben er voor gezorgd dat de oorzaak van de slapeloosheid niet inzichtelijk is gemaakt. Het gevolg is langdurige afhankelijkheid van de slaapmedicatie met het gevaar op verslaving erbij.
 • Mensen kunnen last hebben van hun gewicht en te zwaar zijn. Als er, naar aanleiding van medisch onderzoek, geen aanleiding is tot een fysieke oorzaak, ligt het probleem misschien wel op het mentale vlak. Stress kan de oorzaak zijn, dat een persoon vervalt in eten. De oplossing kan dan worden gevonden in een dieet. Maar vaak gebeurt het dat na het dieet, mensen weer terugvallen in hun oude gewoontes.
 • Door een verkeerde houding, kunnen pijnklachten ontstaan in bijvoorbeeld de schouders of andere gewrichten. Pijnstillers kunnen tijdelijk verlichting bieden. Alleen wordt hiermee de oorzaak niet aangepakt

  Lichaamsgerichte aanpak

  Qigong kan dienen als een lichaamsgerichte aanpak waarbij de persoon leert bewust te voelen en te herkennen. Door te leren ontspannen, neemt onder andere de invloed van overmatige stresshormonen af en ontspant het lichaam en de geest. Het wordt hierdoor makkelijker de oorzaak van het probleem te herkennen en in te zien.

  “Mensen die ontspannen zijn, maken andere keuzes
  dan mensen onder invloed van overmatige stress”

  Hoe verloopt een traject met Qigong counseling?

  – het vrijblijvende en kosteloze kennismakingsgesprek –

  Een kort gesprek waar we praten over je hulpvraag. Uit dit gesprek kunnen we wederzijds bekijken of we samen willen werken. Ook leg ik de voorwaarden en richtlijnen uit die nodig zijn om de kans op slagen te vergroten. Is alles oké en gaan we samen verder dan stuur ik je digitaal of per post een intakeformulier die je kan invullen. Door een kopie voor jezelf te houden heb je aan dit intakeformulier een waardevol document om je probleem inzichtelijk te hebben. Een andere kopie stuur je per mail of post naar me op. Ik hanteer voor de ingevulde antwoorden een beroepsgeheim.

  – Een intake gesprek –

  In het intakegesprek gaan we dieper in op de aard van je klacht en stel ik aan de hand van het ingevulde intakeformulier gerichte vragen om je klacht inzichtelijk te krijgen. 

  – Behandelplan maken –

  Naar aanleiding van je gestuurde antwoorden en het intakeformulier maak ik een persoonlijk behandelingsplan. Hierin staan o.a. de oefeningen die we gaan doen, overige adviezen en een realistisch en meetbaar einddoel. Ook staan hierin de voorwaarden en wederzijdse afspraken in waar we allebei voor tekenen.

  – Starten met Qigong counseling –

  Elke sessie duurt 60 tot 75 minuten. De eerste sessie kan wat langer duren, Wellicht dat er nog vragen op opmerkingen zijn die besproken kunnen worden n.a.v. het behandelplan zijn Na 6 sessies zou er een merkbaar resultaat moeten zijn en het traject eindigen. Mocht er meer tijd nodig zijn, dan kan het verlengd worden. Er is een maximum van 10 sessies. Na 3 sessies hebben we een evaluatie of er al verbetering is te bemerken. Ik vraag zo nu en dan na sessies een verslag te sturen en geef opdrachten mee om tussen de sessies door thuis te doen.

  – De laatste sessie –

  Hierin hebben we een eindgesprek en sluiten we het traject af. Neem vrijblijvend contact op als er nog vragen zijn.

  Tarieven:
  €80,- per sessie – 75 a 90 minuten –
  €460,- a zes sessies. (ontvang €20,- korting)

  Qigong counseling RRotterdam regio Lichaamsgericht