Beginnerstraining zondag-21-01-2024 – ONLINE

21jan2024

Van 09:00 am tot 10:00 am

Wat informatie vooraf
Qigong betekent letterlijk werken met levensenergie en werkt door middel van beweging, ademhaling, concentratie en zelfmassage. Door middel van Qigong kan men deze levensenergie, oftewel Qi, leren cultiveren en leren beheersen. Met als doel dat de Qi vrijelijk gaat stromen in het lichaam wat preventieve en curatieve gezondheidsvoordelen oplevert. De veranderingen tgv Qigong worden vaak eerst lichamelijk en later ook op mentaal niveau opgemerkt.

Wat gaan we doen?
- Wekelijks doen we variaties op oefeningen speciaal voor beginnende cursisten. Met steeds als doel om te oefenen met het zacht maken van lichaam en geest en het bereiken van Rujing
- Aandacht voor het verfijnen van de ademhaling.
- Er wordt herhalend geoefend met zachte warming-up rekking en strekking (Renshen en ShenZhan).
- Er worden elke week wisselende bewegingen en/of korte basisvormen geoefend.

Ondersteunende theorie
Ter ondersteuning van de praktijk geef ik per mail/whatsapp voor of na de les informatie over wat we hebben gedaan of relevant is te weten.
Als je besluit vaker te komen trainen dan krijg je ook toegang tot het ledengedeelte van de website met oefeningen en tips ter verduidelijking.

Tips voor de training
Draag voor de les makkelijke en loszittende kleding. Kleed je in laagjes zodat je iets aan of uit kan doen. Tijdens de training kan het zijn dat je warmte voelt of juist koud wordt. Draag bij voorkeur platte schoenen zonder hiel. Hierdoor kan je makkelijker je eigen zwaartepunt leren herkennen en voelen, wat de balans ten goede komt.


Hoelang duurt de les?
De les duurt 60 minuten.

* Door je in te schrijven ga je akkoord met het verwerken van
persoonsgegevens in overeenstemming met het privacy statement(*)
* Deze gegevens zullen alleen worden gebruikt voor verder overleg over de Qigong lessen en zullen worden verwijderd indien dit gewenst is.

Registreer je voor dit evenement

Vul onder je gegevens in

Enter the word YES in the box:
Validating payment information...
Waiting for Payment Gateway...