Groepslessen – Basis

Voor het verbeteren van de gezondheid en voor het leggen van de basis voor de vervolgtrainingen.

Gewend raken met Qigong

Qigong leren beoefenen gaat in fases. Het belangrijkste van allemaal is om de basis van Qigong te leren en deze goed te begrijpen.

Zachte rekking en strekking

Met de basislessen leer je een serie oefening van warming up en stretching. In tegenstelling tot andere sporten, beoefen je deze in combinatie met ademhaling, concentratie en beweging. Het resultaat is dat je lichaam gewend raakt aan ontspanning en het gevoel dit steeds makkelijker herkent. Bijkomend voordeel is dat vanuit ontspanning, met de tijd en met oefenen, het bewegingsbereik toeneemt en je souplesse verbeterd.

Ademhaling en stressreductie

Ook komt de ademhaling uitgebreid aan bod. Zoals de verschillende kenmerken van een ademhaling, hun functie en hun uitwerking op het lichaam. En ook, wat de relatie is tussen ademhaling en stress.
Beheersing van de ademhaling heeft vele gezondheidsvoordelen. En ook op het gebied van ziektepreventie, kan een gecontroleerde ademhaling veel betekenen voor mensen.

Verbetering van balans

In de basis lessen komt als laatste balansoefeningen aan bod. Het trainen van balans heeft voordelen. Zo stabiliseert het gewrichten, daagt het dieper liggende spieren uit tot actie. Zoals in de romp en rond de wervelkolom. Op de lange termijn beschermt dit tegen rugpijn. Een ander voordeel is, dat het de concentratie en het lichaamsbewustzijn traint. Dit komt ook later in de vervolgtrainingen goed van pas.
Balanstraining heeft een positief effect op ziekte- en valpreventie. Voor meer informatie over de basis van Qigong, neem gerust vrijblijvend contact op

De basis van Qigong
Qigong verbetert lichaamsbewustzijn en kwaliteiten

Curiculum:

  • Algemene warming up
  • Met aandacht het zacht stretchen van het hele lichaam
  • Voorbereidende Qigong oefeningen
  • Ademhalingsoefeningen
  • Balansoefeningen
  • Theorie : belang juiste ademhaling, over spierspanning, relatie tussen emotie en stress

Tarieven:

  • Proefles: € 10,-
  • Losse les: € 13,-